Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Nebuloză cardiacă (distonie circulatorie nervoasă, sindrom Da Costa, distonie nevrotică)

Nebuloza cardiacă (distonie circulatorie nervoasă, sindromul Da Costa, distonie neuropată) este un sindrom de simptome psihogenice. A fost descrisă de Da Coste în 1871 ca o tulburare cardiacă legată de anxietate funcțională. Cea mai frecventă cauză a tulburărilor psihice este eșecul pacientului în viața profesională sau personală, stima de sine scăzută sau nevroza de anxietate.

Simptomele nevrozelor cardiace

Simptomele distoniei nervoase și circulare sunt exprimate în manifestări generale ale nevrozelor vegetative. Simptomele tipice ale nevrozei cardiace includ oboseala rapidă, cu efort fizic redus, dificultăți respiratorii, dureri în zona vârfului inimii, dispnee, palpitații, dureri de inimă și amețeli, tulburări de somn, anxietate generală și hiperhidroză crescută. Aceste simptome sunt cronice și se schimbă cu perioade de remisiune.

În examinarea electrocardiogramă se observă infarctul sinusal și tulburările de repolarizare care apar în repaus. Anemia respiratorie dispare după atropină sau apnee. Contracțiile suplimentare dispăreau în studiile de efort și după administrarea clorurii de potasiu sau a medicamentelor blocante beta-adrenergice.

Diagnosticul diferențial al nevrozei cardiace

De obicei, un factor care diferențiază nevroza inimii de bolile organice cardiovasculare este încetarea bolilor în timpul exercițiilor fizice.

Tratamentul nevrozei cardiace

Tulburările durează ani și se desfășoară cu perioade de reminiscență, deseori rezolvate spontan. Tratamentul după excluderea bazei organice a simptomelor se bazează pe asistența psihologică.

În tratamentul nevrozelor, mișcarea și dieta pacienților joacă un rol important, deoarece evită stimulentele stimulente, de ex. utilizarea unui supliment alimentar sau utilizarea unui supliment alimentar. cafea, băuturi energizante, ceai puternic sau alcool. Stilul de viață activ și sportul au un impact pozitiv asupra pacientului. În stările exacerbate, sedativele, cum ar fi hidrofobele, au un efect de susținere. brom și derivați de acid barbituric.
Zhaneta Malec

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...