Neregularități de gen în organele feminine

Bunăstarea organelor genitale feminine este asigurată de un echilibru de forțe în pelvisul mai mic. Deteriorarea componentelor sistemului de susținere a organelor în poziția corectă sau aplicarea forței suplimentare poate avea ca rezultat tulburări în statica organelor genitale.

Cei mai comuni factori care cauzează astfel de tulburări includ munca fizică legată de manipularea încărcăturii, bolile cu constipație cronică, bolile respiratorii manifestate prin tuse, condițiile în care se dezvoltă ascita.

Deteriorarea aparatului de suport apare relativ frecvent în timpul nașterii (în special daunele sunt raportate vulvei și nervilor pelvieni care alimentează structurile zonei). Există tulburări sau tulburări congenitale care se dezvoltă în perioada postmenopauzală, constând în scăderea proprietăților țesutului conjunctiv, ceea ce, la rândul său, poate duce la nereguli în statica genitală a femeilor.

Frecvența acestor afecțiuni patologice este ridicată. Se crede că până la jumătate dintre femei vor avea simptome legate de tulburări de statică genitală în timpul vieții lor.

Simptome ale staticilor anormale ale genitalelor feminine

Simptomele dominante sunt durerea abdominală și durerea încrucișată. Au apărut tulburări urinare (în special sub formă de incontinență de efort sau stagnare a vezicii urinare) și defecare (similare cu urinarea). În plus, se observă prezența vaginului sau a cervixului uterului în golul vulvei.

Examenul ginecologic descrie gradul de reducere a organelor genitale, trebuie reținut că tipurile izolate de tulburări sunt rare și mai frecvent observate în paralel, prin urmare, tratamentul chirurgical ar trebui să fie întreprins individual pentru fiecare pacient.

În plus, se poate efectua un test manometric pentru a evalua așa-numitul "pilot de încercare". presiunea intravenoasă statică și schimbarea acesteia sub influența contracției mușchilor analiștilor. Uneori, modificările care cauzează tulburări statice sunt observate prin luarea unei imagini radiologice normale (de exemplu: o radiografie, o fotografie a unei persoane care este fotograf, o fotografie a unei persoane care este fotograf). dacă schimbările de la nivelul coloanei vertebrale sunt responsabile pentru simptome).

Alte teste de imagistică pot fi utilizate pentru a efectua ultrasunete, tomografie computerizată sau rezonanță magnetică. Dacă apar tulburări în mediul neurogen, se recomandă efectuarea de analize electrodiagnostice bazate pe examinarea neuroconductivității.

Tratamentul anomaliilor staticei genitale feminine

Scopul terapiei în anomaliile staticei genitale este de a controla simptomele bolii și de a restabili locația și funcția corespunzătoare a organelor. Alegerea comportamentului ia în considerare cauza predominantă a tulburării (uneori există mai mulți factori cauzali).

Tratamentul utilizează metode comportamentale sau chirurgicale, iar unele cazuri necesită ambele metode să fie luate în același timp. Tratamentul conservator se utilizează în stadiile nedezvoltate ale bolii, în plus, înainte sau după intervenția chirurgicală, pentru a corecta anomaliile, ceea ce îmbunătățește rezultatele tratamentului și previne recăderea.

Din punct de vedere farmacologic, estrogenii care acționează asupra țesutului conjunctiv și îmbunătățesc calitatea acestuia sunt administrați, în special la femeile aflate în postmenopauză înainte sau după operație. Fizioterapia este, de asemenea, recomandată ca o metodă conservatoare, în special la pacienții cu tulburări neurogenice.

Exercițiile sunt concepute pentru a restabili funcția musculaturii piciorului pelvin. În plus, electrostimularea este utilizată pentru a provoca hipertrofia mușchilor pelvini și pentru a controla funcția femeilor cu statică genitală afectată.

Tratamentul chirurgical, pe de altă parte, vizează corecția chirurgicală a coborârii vaginale și uterine. Pot fi efectuate diferite operații, uneori metodele chirurgicale sunt combinate între ele, pentru a obține efectul terapeutic dorit. Este important să vă amintiți despre indicațiile privind operațiile individuale și despre posibilitățile de complicații care rezultă din utilizarea unui astfel de tratament.

Prevenirea anomaliilor în statica genitală a femeilor

Prevenirea anomaliilor în statica genitală feminină se bazează pe o reducere a forțelor care acționează asupra organelor și o protecție împotriva deteriorării aparatului, menținând poziția corectă. Este recomandat un stil de viață igienic și o îngrijire profesională maternică.

Trebuie urmată o dietă adecvată, vezica urinară și intestinul ar trebui să fie golite sistematic și trebuie să fie efectuate exerciții speciale de gimnastică. Asistența pentru moașă se bazează pe alegerea corectă a metodei de livrare și, în special, pe o evaluare precisă a structurii pelvine și dimensiunii fătului.

În prezent, femeile după naștere sunt recomandate să efectueze activitatea fizică timpurie ca element al tromboprofilaxiei. Există un efect pozitiv asupra bunăstării și a capacității fizice prin exercitarea adecvată după naștere, dar este necesar să se avertizeze împotriva muncii fizice grele timpurii, care este contraindicată în această perioadă.

Femeile care sunt predispuse la apariția tulburărilor de statistică a organelor genitale nu sunt recomandate să facă deloc muncă fizică.
Mariusz Kłos

- Obstetrică și ginecologie ", ed., Grzegorz H. Bręborowicz, Editura Medicală PZWL, Varșovia.
- Ginecologie Un manual pentru medici și studenți ", ed. Zbigniew Słomko, ed.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*