Neregularități privind sistemul urinar și comunitatea autonomă

Atrofia multi-sistem este o boală care apare cu simptome din diferite sisteme (în principal nervoase). Anomaliile se referă la sistemele urinare și autonome, caracteristicile sindromului parkinson, sindromul cerebelos și lezarea sistemului piramidal.

Atrofia multi-sistem este mai multe boli cu intensitate diferită de simptome, boala nu este frecventă și cauzele sale nu au fost explicate. În zonele afectate de boală, se observă modificări atrofice ale țesutului nervos.

Pierderile multiple sunt incluse în grupul de așa-numită "pierdere compusă". Synucleopatia, deoarece alfa-synucleina este detectată în multe părți ale sistemului nervos central în inserțiile de țesuturi.

Atrofia multi-sistem include mai multe boli. Acestea includ sindromul Shy și Drager (simptome predominant din sistemul autonomic), atrofia măslinelor, podului și cerebelului (simptomele bolii sunt asociate cu afectarea tractului nervos care circulă de la miez până la cerebel), precum și substanța dulce și neagră sindromul de degenerare (apar simptome ale bolii Parkinson în această formă).

Simptomele atrofiei multicomponente

Simptomele principale în cursul atrofiei multi-componente sunt, pe lângă tulburările sistemului autonom (de exemplu, anomalii ale sistemului autonom, anomalii ale sistemului autonom, anomalii ale sistemului autonom, etc.). hipotensiune arterială ortostatică, defecte ale funcției vezicii urinare sub formă de tulburări ale tractului urinar, erecție slăbită la bărbați și impotență, anomalii cauzate de deteriorarea structurilor cerebulare (incapacitate, nistagmus, tremor muscular, tulburări de mers și echilibru, discurs anormal).

În plus, alte simptome includ parkinsonismul (încetinirea motorului, mersul lent, pași mici, starea anormală a corpului) și simptomele legate de afectarea sistemului piramidal (rigiditate musculară, pareză, reflexe musculare profunde excesive și reflexul Babiński observat în examinarea neurologică și alte simptome legate de cortic - spargerea sau deteriorarea tractului spinal). În cursul bolii pot apărea tulburări de înghițire.

Datorită cursului clinic, se distinge o formă cu predominanță de Parkinsonism (aproximativ 20%). Al doilea, cel mai frecvent întâlnit, cu predominanța așa-numitelor "cazuri", este unul dintre cele mai frecvente. simptome cerebeloase (aproximativ 80%) bolnavi).

Recunoașterea eșecului multi-component

Atrofia multi-sistem este diagnosticată atunci când sunt îndeplinite criterii special dezvoltate, care includ patru aspecte: tulburări vegetative și urinare, parkinsonism, simptome cerebelice și tulburări ale tractului cortexului-spinal.

Pe baza acestor criterii, se face un diagnostic posibil, probabil sau sigur (acesta din urmă necesită confirmarea prin examen histopatologic într-un microscop a prezenței țesuturilor nervoase modificate).

Pentru diferențierea între descompunerea sistemelor multiple, ar trebui să se țină seama, în primul rând, de boala Parkinson și de sindroamele parkinson secundare, precum și așa-numita boală "cardiovasculară". vacile nebune. În plus, semne clinice similare pot include tumori primare sau metastatice la structurile sistemului nervos central, infecții, sindroame de demielinizare, leziuni cerebrale și boli metabolice (adesea asociate cu deficiențe nutritive și malnutriție).

Tratamentul atrofiei multi-componente

Terapia cu atrofie multi-sistem este simptomatică doar - tratamentul cauzal al bolii nu este cunoscut. Procedura include reabilitarea (exerciții de gimnastică și logopedie), terapia hipotensiunii ortostatice, tratamentul sindromului parkinson (la unii pacienți, se obțin bune efecte terapeutice după administrarea de medicamente pentru levodopa, dar la aproape jumătate dintre pacienți reacțiile adverse legate de utilizarea acestor medicamente se dezvoltă; amantadina nu este eficientă în tratamentul sindromului Parkinson la pacienții cu atrofie multi-componentă).

În plus, tratamentul tulburărilor tractului urinar (de exemplu, urină etc.) este esențial pentru tratarea atrofiei multi-componente. Este posibil ca pacientul să fie nevoie de cateterizare cu oxibutin (sau în caz de incontinență urinară necesită cateterizare supraefritică) și datorită disfagiei care apare frecvent, poate fi necesar să se administreze alimente prin tractul gastrointestinal sau prin gastrostomie transcutanată.

Suportul psihologic, nu numai pentru pacientul cu pierderi multiple de sistem, ci și pentru familia lui imediată, rămâne un aspect important al pierderii multiple a sistemului.

Prognoza pierderilor multi-sistem

Pierderea sistematică începe de obicei în trimestrul 6 al anului 2012. Speranța medie de viață este de 6-9 ani. Boala este progresivă, tratamentul nu are efecte benefice, ci doar încetinește procesul de îmbolnăvire și atenuează simptomele.

Prognoza într-o pierdere cu mai multe componente nu este de succes. În plus, datorită căderilor frecvente de tensiune arterială, căderile și leziunile pot apărea cu sau fără pierderea conștienței. Tulburările urinare favorizează dezvoltarea infecțiilor tractului urinar, ceea ce agravează prognosticul general.
Mariusz Kłos

Comentarii Disparitia multi-cip

Banias | 2013-05-02 19:44

Te salut. Soția mea, doctor, este bolnavă cu o boală ciudată. În 2007, un sistem multicomponent a fost diagnosticat la acea dată când avea 56 de ani. După un an de contact cu căpușa, care a fost cu 11 ani în urmă, tratamentul a durat 12 luni. dar rezultatele au fost teribile cu ficatul asociat. Caut un medic care să vă dea sfaturi cu privire la ce trebuie să faceți în continuare. Acum soția mea nu vorbește și nu merge, dar este conștientă. Toate activitățile fiziologice sunt normale. După 5 examinări ale capului, a fost inhibată degradarea celulelor nervoase. Dar ce urmează, căut după următorul, după consultări cu șefii proeminenți ai clinicilor naționale mi-am întins mâinile. Poate că cineva va face de fapt un diagnostic.

Aga | 2014-03-05 10:03

Bun venit, mama mea a fost bolnavă din 2007 și au fost făcute diagnostice MSA în 2013. Doctorii își răspândesc, de asemenea, mâinile. Boala a început practic cu mușcături și eritem, dar nici unul dintre doctori nu a vrut să audă despre aceasta ca fiind o problemă. Mama vorbește foarte vag, nu vorbește. Mama are 52 de ani în prezent. Este imposibil să descrii fericirea și să vezi cum boala distruge Mamei.

Anna | 2016-12-01 14:11

Bun venit, mama mea are, de asemenea, o MSA-C diagnosticată, ea a fost recent consultată la Olsztyn cu dr. Siwek, care a spus că dacă îl găsește sau îi raportează încă două cazuri de această boală teribilă, va scrie un proiect pentru experimente medicale pentru a combate MSA-C. Așa că vă rog să veniți la el, poate că ne va da niște speranță.

Danuta | 2017-04-06 21:08

Bine ai venit. Soțul meu, care este de 68 de ani, a fost, de asemenea, diagnosticat cu MSA de tip C. După vizite la spital și mulți specialiști, nu a fost posibil să se găsească motivul pentru acest lucru. Ca urmare, am fost dus la o clinică de specialitate din Gdańsk, unde am fost însărcinată să efectuez teste pentru bacterii. Sa dovedit că soțul ei are o boală transmisă de căpușe, ceea ce dă tulburări de mers pe jos, de vorbire și de amețeală.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*