Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Neuropatia nervului cluster după anestezie

Cheiroartropatia diabetică, sau pseudo-sclerodermia, este o limitare a mobilității articulațiilor asociată diabetului. Boala se dezvoltă ca urmare a îngroșării și întăririi pielii, care seamănă cu simptomele care apar în scleroza sistemică. De regulă, procesul bolii afectează pielea dorsală a mâinilor.

Se estimează că cheiroartropatia diabetică se dezvoltă la peste jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat, în special la tipul II. Alte complicații coexistă adesea, de ex. retinopatie, nefropatie sau neuropatie.

Simptomele cheiroartropatiei diabetice

Simptomul de bază al cheiroartropatiei diabetice este senzația de rigiditate a degetelor și mobilitate redusă. Un simptom caracteristic este incapacitatea de a aduce cele două suprafețe de palmă împreună și pacienții nu pot să-și pună mâinile pe o suprafață plană, astfel încât întreaga mână să fie complet adiacentă acesteia.

La diferențierea cheiroartropatiei diabetice, sclerodermia sistemică trebuie luată în considerare în primul rând, deoarece evoluția clinică a ambelor boli poate fi similară.

Tratamentul cheiroartropatiei diabetice

Nu există nici un tratament pentru cheiroartropatia diabetică care să contracareze cauza leziunilor, tratamentul fiind doar simptomatic. Tratamentul adecvat al diabetului zaharat, care conduce la menținerea nivelului seric adecvat al glicemiei, încetinește progresul bolii.

Un aspect important în tratamentul cheiroartropatiei diabetice este renunțarea la fumat, care are, de asemenea, un efect pozitiv asupra evoluției bolii. Fizioterapia este, de asemenea, recomandată pentru îmbunătățirea și îmbunătățirea funcției mamei la pacienții cu cheiroartropatie diabetică.
Mariusz Kłos

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...