Nevralgie nervoasă triunghiulară

O caracteristică caracteristică a nevralgiei nervoase tricuspidiene este o incidență paroxistică, dar în intervalul dintre astfel de afecțiuni pacientul nu raportează nici o afecțiune. Durerile sunt foarte severe și violente, descrise ca ardere și coacere, și apar într-o zonă inervată de una sau mai multe ramuri ale nervului trigeminal. Atacul în sine durează de obicei mai puțin de câteva minute, rareori mai mult de o duzină.

Frecvența nevralgiei nervului trigeminal variază de la câteva la o lună la mai multe episoade pe zi. În timpul unui astfel de atac, apare uneori mușchii faciali și spasmele fălcilor și ruperea părții durerii. Pacienții se plâng de sensibilizarea pielii facială. Uneori este posibil să atingeți anumite părți (de exemplu, mașina, mașina etc.). obraz, buze, nas) provoacă convulsii.

Factorii favorabili sunt: rasul, spălarea feței, vorbirea, râsul, mâncarea, mestecarea, trauma sau periajul dinților. Foarte rar, boala este de natură secundară (de exemplu, boala unui tract respirator sau boala unui tract respirator), iar simptomele tractului respirator pot fi observate pe ambele părți. în cursul sclerozei multiple). În nevralgia nervului trigemenic, apar adesea remisii, adică o remisie a unei boli sau o remisie a unei boli. perioade mai lungi de timp, fără apariția crizelor, aceste pauze pot dura chiar și câteva luni sau ani.

Recunoașterea nevralgiei nervului trigeminal

Datorită localizării caracteristice a durerii, diagnosticul nu este dificil. Diferențierea nevralgiei trigeminale ar trebui să ia în considerare inflamațiile dinților și sinusurilor paranazale, herpesul cu leziuni cutanate tipice în zona feței, nevralgia nervului cranian IX, tumorile unor structuri cerebrale, scleroza multiplă, malformațiile vaselor arteriale (de exemplu, scleroza creierul, scleroza vaselor de sânge, scleroza vaselor de sânge, scleroza vaselor de sânge, scleroza vaselor de sânge). Principalele motive sunt: anevrisme ale arterei bazale, accidente vasculare cerebrale și presiune asupra nervului tricuspid.

Există criterii special dezvoltate pentru stabilirea unui diagnostic corect al nevralgiei trigeminale: un atac de durere de cap trebuie să dureze o fracțiune de secundă până la două minute și să acopere o zonă furnizată cu nervul de cel puțin o ramură a nervului trigeminal.

Durerea trebuie să fie puternică, severă sau cauzată de un factor provocator care afectează zona feței. Cauzele altor boli trebuie, de asemenea, să fie excluse, iar în examinarea neurologică, diagnosticul de anomalii exclude diagnosticul de nevralgie nervoasă trigeminală spontană.

Tratamentul nevralgiei trigeminale

În terapia nevralgiei nervului trigeminal se utilizează carbamazepină, posibil fenitoină, clonazepam sau acid valproic. O nouă generație de medicamente pentru epilepsie este utilizată pentru tratamentul topiramatului, lamotriginei sau gabapentinei. Baclofenul este de asemenea utilizat în nevralgia nervului trigeminal.

În ciuda numeroaselor medicamente utilizate în terapia nevralgiei nervului trigeminal, acestea nu sunt adesea eficiente. Este recomandată acupunctura și se poate efectua o procedură chirurgicală, constând într-o leziune necraniană a ramificației nervului trigeminal sau a ganglionului său, care este responsabilă de apariția simptomelor bolii. Dacă există o cauză într-un vas presat, presiunea reciprocă trebuie redusă chirurgical.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*