Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Pacienții inițial au dificultăți de mers pe jos

Osteoartropatia diabetică se referă la modificări ale sistemului osteoarticular în cursul diabetului zaharat, în special atunci când este tratat prost și nivelul zahărului este ridicat. Artropatia acută apare la mai puțin de un procent din persoanele cu diabet zaharat.

Osteoartropatia diabetică apare de obicei între 50 și 50 de ani, cu vârsta de 60 de ani, cu prevalență egală pentru ambele sexe. De obicei afectează articulațiile genunchiului sau spinării și, foarte rar, membrele superioare. Neregulile apar de obicei în mod asimetric.

Cauza osteoartropatiei diabetice este inervarea senzorială anormală, care afectează în mod semnificativ reflexele care reglează tensiunea musculară. În plus, procesele de regenerare sunt perturbate datorită funcționării defectuoase a sistemului vegetativ și a tulburărilor metabolice.

Simptomele osteoartropatiei diabetice

Osteoartropatia diabetică este nedureroasă. În prima perioadă, apar modificări și deplasări datorită deteriorării capsulelor articulare și slăbirii ligamentelor. Inițial, pacienții au dificultăți de mers pe jos datorită mobilității excesive a articulațiilor, apoi se dezvoltă umflături și structurile comune devin în mod clar deformate.

În osteoartropatia diabetică, erupția cutanată de multe ori coexistă. În cursul leziunilor diabetice, nu există tulburări circulatorii. Diferențierea trebuie să ia în considerare procesele inflamatorii ale articulațiilor și tumorilor.

Tratamentul osteoartropatiei diabetice

Tratamentul osteoartropatiei diabetice este dificil. În stadiile inițiale ale bolii, ar trebui depuse eforturi pentru salvarea articulației, de ex. prin așezarea în jos. Micro-traumele trebuie evitate (de exemplu, prin alegerea încălțămintei potrivite). În cazul leziunilor mai avansate, sunt tratate mai întâi complicațiile (de exemplu: boala rinichiului sau a rinichiului). fracturi osoase). De asemenea, este important să vă amintiți despre tratamentul adecvat al bolii de bază – diabetul zaharat.
Mariusz Kłos

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...