Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Pierderea în septul atrial

Pierderea în septul atrial (Defectus septi atriorum) este un defect care constă într-o insuficiență fiziologică de a închide supapa deschiderii ovale sau absența completă a unui sept între atriile inimii. Absența totală a septului în cea mai severă formă a defectului este caracterizată de un canal atrioventricular comun care leagă toate cavitățile cardiace.

Tipuri de pierderi de partiție datorate localizării defecțiunilor:- Septum secundum – pierderea în partea superioară a septului atrial.
– Pierderea septului primar (septum primum) – pierderea în partea inferioară a septului atrial. Aceasta se întâmplă adesea cu defectarea valvei bipartite.

Simptomele defectului septal atrial

Dacă septul primar este defect, scurgeri de sânge de la atriul stâng la atriul drept.

De asemenea, se observă:
– dilatarea ventriculară și ventriculul drept și hipertrofia dreaptă,
– creșterea fluxului sanguin prin intermediul vaselor pulmonare,
– un murmur sistolic din partea stângă a sternului, în zona intercostală II și III,
– împărțirea tonului II, care nu se schimbă în funcție de faza de respirație.

Examinarea radiologică arată: extinderea atriului drept și a ventriculului drept, dilatarea și artera principală a trunchiului pulmonar și a ramificațiilor acestuia, arcul mic aortic, creșterea vasculară a plămânilor și dilatarea locașurilor.

Testul ECG a constatat: abaterea stângă a axei electrice, caracteristicile dreptului blocului piciorului din pachetul Hisa cu PQ prelungită.

În electrocardiogramă (ECG), defectul de tip secundar are o deviere a axei electrice spre dreapta și un bloc parțial sau total al picioarelor din pachetul Hisa drept.

Tratamentul defectului septal atrial

Tratamentul defectului septal atrial este operațional.
Zhaneta Malec

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...