Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Porfirie târzie a pielii

Dermatofitoza târzie se dezvoltă în principal la vârstă mijlocie și la vârstnici, de obicei în deceniile a cincea și a șasea a vieții și rareori la copii (formele ereditare pot include copii).

O caracteristică tipică a porfiriei dermice târzii este apariția blisterelor în zone expuse factorilor mecanici, adică leziuni, abraziuni, impacturi și dezvoltarea leziunilor cutanate în zone expuse la radiațiile solare.

Decolorarea și decolorarea neregulată are loc în aceste zone. Leziunile sunt localizate în principal pe mâini și pe față și pe scalpul la oameni chel.

În formele cronice de porfiră dermică târzie, poate să apară întărirea pielii, care este colorată în porțelan și ne amintește de anomaliile prezente în scleroză.

O caracteristică tipică a porfiriei este o imagine ascuțită cu cicatrici clare în zona în care bulele se retrag. Apariția unor anomalii asemănătoare cu focarele de sclerodermie poate rezulta din producerea excesivă de colagen de fibroblaste, sub influența unui exces de uroporfirine.

Recunoașterea porfiriei dermice târzii

Diagnosticarea porfiriei dermice târzii este posibilă după ce sa demonstrat modificări în principal în zonele expuse (expuse la soare și răni) și prevalența blisterelor, eroziunilor și cicatricilor în imaginea bolii. Hipersensibilitatea la lumina solară este adesea observată.

Analiza urinei pentru prezența uroporfirinelor (în principal de tip I, mai puțin frecvent de tip III) și pentru prezența compușilor chimici tipici pentru leziuni hepatice este un test de confirmare. Un test de imunofluorescență pe pielea expusă, de ex. pielea pacientului, este utilă în procesul de diagnosticare. partea din spate a mâinii, care arată prezența depozitelor de imunoglobuline în interiorul pereților vasculari îngroșați.

Tratamentul porfiriei dermice târzii

Porfiria dermică târzie reacționează bine la tratamentul cu preparate anti-malarie. Inițial, acestea exacerbează leziunile cutanate, care sunt asociate cu secreția unor cantități mai mari de porfirine, și apoi există o îmbunătățire clară a stării clinice a pacienților. Tratamentul cu agenți antimalarici poate fi repetat de mai multe ori la intervale de câteva luni.

Cu toate acestea, eficacitatea unei astfel de proceduri depinde de eliminarea factorilor nocivi asupra ficatului, ceea ce necesită adesea retragerea unor preparate farmacologice și abstinența completă la alcool. Sângele este evacuat în forme severe.

Se recomandă utilizarea unor măsuri de protecție solară cu textura cea mai înaltă posibilă. De asemenea, este important să se evite rănile mecanice, care pot declanșa dezvoltarea schimbărilor.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...