Potențialul bărbaților slăbit

[Total: 0    Average: 0/5]

Simptomele clinice ale bolii lui Cushing sunt în principal legate de excesul de cortizol produs de suprarenale și rareori de prezența tumorilor intracerebrale, deoarece acestea sunt de obicei microcefalomi care nu prezintă semne clinice.

În cursul bolii lui Cushing, se observă slăbiciune musculară și toleranță scăzută a efortului fizic, pielea subțire este susceptibilă la leziuni cu formarea de ulcere care sunt greu de vindecat, sete și poliurie crescute, precum și apetit excesiv. Pacienții se plâng de dureri de cap și de amețeală, sunt instabili din punct de vedere emoțional și sunt expuși riscului depresiei.

În plus, boala lui Cushing este asociată cu durere în sistemul osos, care este predispusă la infecții. La bărbați, potența slăbește, la femei sângerarea menstruală este redusă, iar a doua, menstruația poate să apară din cauza tulburărilor hormonale concomitente.

În plus, se pot dezvolta simptome de hipotiroidism secundar, tulburări vizuale și simptome cardiace ischemice. În plus, pot apărea ulcere gastrice sau duodenale, în special la pacienții care iau preparate din grupul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Examinarea clinică a bolii lui Cushing arată obezitatea centrală cu prezența țesutului adipos în zona trunchiului și gâtului (așa-numita "obezitate"). Fața este rotunjită (lunară), adesea înroșită. Semnele verzui de culoare roșie sau roșiatică sunt vizibile pe piele. În plus, există hipertensiune arterială.

Diagnosticarea bolii lui Cushing

Boala Cushing este diagnosticată pe baza caracteristicilor clinice și de laborator ale creșterii concentrațiilor plasmatice de cortizol, care trebuie să coexiste cu creșterea valorilor ACTH, inhibarea secreției de cortizol numai cu o doză mare de dexametazonă și prezența adenomului hipofizar în imaginea de rezonanță magnetică (adenocortarea adenomul nu exclude totuși boala lui Cushing).

Alte teste pot fi utile în diagnosticarea bolii lui Cushing, în special a testelor biochimice de bază, în care s-au găsit concentrații serice scăzute de potasiu și fosfați, hiperglicemie (niveluri crescute de glucoză) și niveluri crescute de colesterol total, LDL și trigliceride și HDL scăzut.

O creștere a eritrocitelor, a hemoglobinei, a leucocitelor și a trombocitelor este observată ca urmare a activării măduvei. Tomografia computerizată nu este de dorit, deoarece deseori nu detectează adenoamele, de obicei de dimensiuni reduse.

Diferențierea bolii lui Cushing ar trebui să ia în considerare și alte boli cu creșterea nivelului seric al cortizolului, sindrom metabolic și, de asemenea, la femei, sindromul ovarului polichistic.

Tratamentul bolii lui Cushing

Metoda de bază de terapie a bolii lui Cushing este îndepărtarea chirurgicală a adenomului hipofizar de acces prin sinusul wedge. Datorită riscului crescut de complicații asociate excesului de cortizol, este necesară pregătirea pacientului pentru intervenția chirurgicală.

În acest scop, se utilizează preparate care inhibă producerea de glucocorticosteroizi în glanda suprarenale, de ex. ketoconazol, aminoglutetimidă, metirapon sau mitotan. Aceasta duce la o reducere a fragilității vasculare și a sângerării intraoperatorii.

În plus, reduce frecvența infecțiilor și complicațiilor tromboembolice și facilitează tratamentul diabetului și hipertensiunii arteriale, care sunt afecțiuni cauzate de excesul de cortizol.

Prognoza bolii lui Cushing

Rata mortalității la pacienții cu sindrom Cushing este de patru ori mai mare decât în populația generală. Aproximativ 50 la suta dintre pacientii netratati mor de complicatii in termen de 5 ani de la debutul bolii.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*