Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Primul nucleu al afecțiunii hormonale

Insuficiența hormonală primară a nucleului poate rezulta dintr-o lipsă congenitală de nuclee, care este o tulburare de dezvoltare sau funcțională a vaselor de sânge care furnizează nucleul în viața fetală, după etapa de diferențiere genitală.

În plus, ca rezultat al tulburărilor numerice, structurale sau funcționale ale cromozomului genital (de exemplu, când este prezent un cromozom X suplimentar (sindromul Klinefelter), se poate dezvolta o insuficiență hormonală primară a testiculelor.

Alte cauze ale insuficienței hormonale primare includ: atrofia nucleară dobândită (posttraumatică, postinflamatorie, reinflamatorie, ischemică), castrarea post-traumatică sau postoperatorie (pentru tratarea cancerului testicular), îmbătrânirea (cu afectarea vârstei funcției endocrine) și lipsa Leydig celule.

Simptomele insuficienței endocrine primare

Cursul clinic al insuficienței endocrine primare la nivelul testiculelor asociate cu activitatea de perturbare endocrină depinde de vârsta la care au apărut aceste anomalii.

În perioada fetală, primul simptom al insuficienței hormonale primare în nuclee sunt organele genitale externe, care nu sunt complet diferențiate. Organele sexuale interne pot fi prezente, dar ele sunt caracterizate printr-un grad diferit de maturitate, în funcție de funcția hormonală a gonadelor fetale, dezvoltarea lor depinde și de influența steroizilor secretați în alte locuri, în afară de gonade.

În insuficiența endocrină primară, testiculele se găsesc cel mai adesea ca fiind de așteptat (ieșirea uretrei pe suprafața inferioară a penisului) și criptorchida (fără testicule în scrot).

Înainte și în timpul perioadei de așteptare a adolescenței sexuale, nu se observă semne de adolescență, corpul are o structură eunuchoidă și nu există nici o unitate sexuală. Starea pacientului este redusă, apar oboseală și slăbiciune. Erecția penisului și eczema spermei sunt absente, iar pacienții sunt infertili.

Examinarea fizică a pacientului arată o creștere ridicată, membrele lungi, trunchiul scurt, cureaua de umăr îngustă și cureaua de șold largă. structura gynoid). În plus, țesutul gras este depus în zona șoldurilor și a glandelor mamare, nu există o creștere a părului facial, părul pubian și axilar, penisul, scrotul și nucleele sunt mai mici. În plus, nu se observă nici o mutație a vocii, iar pielea este uscată și palidă.

La o vârstă ulterioară, după pubertate, erecția penisului slăbește și dispare odată cu evoluția bolii, nu se observă nici ejacularea spermei, scăderea conducerii sexuale, pacienții sunt apatici, slăbiți și suferă de infertilitate.

Examinarea pacientului arată structura normală a corpului, pierderea parului pubian și axilar, atrofia musculară, paloare și uscăciune a pielii. Uneori se poate dezvolta ginecomastia (extinderea sânilor). În plus, s-au observat o serie de anomalii în testele hormonale.

Tratamentul insuficienței endocrine primare

Insuficiența endocrină primară este tratată cu preparate de testosteron (de exemplu, testosteron). Ca urmare a procesului de boală, organismul nu are acest hormon (în ciuda concentrației crescute de gonadotropine secretate de glanda pituitară, care în condiții normale stimulează nucleele de testosteron pentru a produce testosteron, boala nu prezintă o astfel de reacție din cauza absenței sau disfuncția țesutului nuclear).

După câteva săptămâni de administrare a testosteronului, apar simptomele pubertății, conducerii sexuale, erecției penisului și eczemelor de spermă (simptomele observate se referă la sindromul Klinefelter, care este cea mai frecventă cauză a insuficienței hormonale primare a nucleelor). În plus, densitatea minerală osoasă crește și starea de spirit a pacientului se îmbunătățește. Din păcate, nu este posibil să se stimuleze acțiunea canalelor de formare a spermatozoizilor.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...