Proteină-calorie malnutriție în insuficiența renală cronică

[Total: 0    Average: 0/5]

La unii pacienți, malnutriția proteică-calorie care se dezvoltă în cursul insuficienței renale cronice este asociată cu scăderea nivelului seric al albuminei.

Există, de asemenea, unele semne de inflamație în organism (testele de laborator ale serului de sânge arată o concentrație crescută de proteină C-reactivă CRP și o scădere accelerată a celulelor OB roșii), precum și simptome legate de bolile și complicațiile coexistente care sunt prezente în diferite organe.

Pacienții raportează de multe ori sentimentul de oboseală, sunt apatici. Scăderea în greutate și scăderea IMC apar.

Diagnosticarea malnutriției protein-calorice în insuficiența renală cronică

Diagnosticul malnutriției protein-calorice, care se dezvoltă la pacienții cu insuficiență renală cronică, nu este dificil. O reducere a greutății corporale mai mică de 85% (dacă mai puțin de 70% este diagnosticată ca malnutriție severă) și o reducere a IMC de cel mult 18,5 kg pe metru pătrat trebuie raportată.

Rezultatele testelor de laborator pot fi utile pentru a identifica, de exemplu, nivelurile albuminei serice, deși adesea nu există anomalii care să indice malnutriția protein-calorie.

Tratamentul malnutriției protein-calorice în insuficiența renală cronică

Proteina-calorie subnutriție, de obicei, dispare atunci când dializa și tratamentul nutrițional sunt inițiate. La unii pacienți, această afecțiune este asociată cu scăderea nivelului seric al albuminei, prezența ratelor de inflamație și aterosclerozei accelerată.

În aceste cazuri, dializa și tratamentul nutrițional au doar un impact minor asupra stării nutriționale a pacientului, caz în care este extrem de important să se concentreze terapia asupra reducerii procesului inflamator și tratării bolilor coexistente.

În cazurile în care managementul nutrițional este ineficient, trebuie luată o decizie mai devreme pentru a începe terapia de substituție renală. Alimentația pacientului necesită monitorizarea și utilizarea optimă a traseului de alimentare.

Prognoza malnutriției protein-calorice în insuficiența renală cronică

Proteina-calorii subnutriție în insuficiența renală cronică este un factor de risc pentru dezvoltarea altor boli, complicații de tratament sau moarte. Această condiție agravează, de asemenea, semnificativ prognosticul asociat cu boala de bază - insuficiența renală cronică.

Tratamentul nutrițional îmbunătățește rezultatele terapiei cu disfuncție renală și prelungește supraviețuirea. Prognoza este aproape întotdeauna dependentă de apariția altor complicații ale insuficienței renale cronice și severitatea acesteia.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*