Restricția de creștere a fetusului intrauterin

[Total: 0    Average: 0/5]

Dintre cauzele de limitare a creșterii intrauterine, există factori materni, fetali și placentari, dar în multe cazuri este imposibil să se determine în totalitate ce cauzează tulburări, în timp ce în altele, coexistența mai multor mecanisme este responsabilă pentru inhibarea creșterii intrauterine.

Cele mai importante cauze ale neregulilor sunt fumatul, greutatea scăzută a unei femei gravide în timpul sau înainte de sarcină. Printre factorii rare se numără: rasa neagră, prima sarcină, sexul feminin, nașterea cu greutate mică la naștere, creșterea mamei mici, infecțiile intrauterine, bolile metabolice și genetice.

Aproximativ 25% din cazurile de copii cu greutate redusă la naștere se repetă la o femeie fără a identifica motivul. Tulburările genetice se referă cel mai adesea la apariția unui număr anormal de cromozomi (prezența unui cromozom suplimentar într-o pereche dată este o trisomie, care se poate referi adesea la o pereche de 13, 18 sau 21 de cromozomi).

De asemenea, se atrage atenția asupra efectelor dăunătoare ale raze X, pe lângă malformațiile congenitale, aceasta poate provoca, de asemenea, apariția unei limitări a creșterii intrauterine.

Dintre bolile prezente în mama cele mai frecvent menționate sunt bolile renale, diabetul, preeclampsia și eclampsia, tulburările circulatorii, bolile pulmonare, anomaliile imunologice, defectele uterine congenitale prezente la femeile gravide.

În plus, poate să apară o întârziere a creșterii fetale în timpul sarcinilor multiple sau când apar patologii diferite în placentă sau cordon ombilical (de exemplu, anomalii ale cordonului ombilical, anomalii ale cordonului ombilical etc.). transportarea membranoasă a cordonului ombilical).

Recunoașterea limitei intrauterine la creșterea fătului

Monitorizarea intensivă este necesară dacă există suspiciuni de întârziere a creșterii intrauterine sau dacă această patologie a fost diagnosticată, deoarece nu este neobișnuit ca un făt să moară după 36 de luni. Dacă sarcina a fost întreruptă în timpul săptămânii de sarcină, ați avea șansa de a supraviețui.

Prin urmare, este extrem de important să se monitorizeze sarcina și să se determine data corectă a nașterii. Dacă testele dvs. prezintă anomalii, trebuie să luați în considerare inducerea (sau dacă există contraindicații pentru naștere prin mijloace naturale, ar trebui să se utilizeze o secțiune cezariană).

Tratamentul limitării creșterii intrauterine a fătului

Nu există un tratament care să aibă efecte terapeutice benefice și să conducă la normalizarea parametrilor biofizici ai fătului. Au fost încercate preparate multivitaminice, o dietă cu conținut ridicat de proteine, oxigenoterapie, administrarea de acid acetilsalicilic și stimulanți ai receptorilor beta, dar nu s-au obținut rezultate favorabile. Este adesea recomandabil ca o femeie însărcinată să rămână în pat și să se odihnească în cazurile de limitare a creșterii intrauterine.

Prognoza restricției de creștere intrauterină

Prognoza limitării creșterii intrauterine depinde de cauza care duce la inhibarea creșterii. Un prognostic nesatisfăcător este în principal legat de coexistența infecțiilor congenitale, malformațiilor și tulburărilor cromozomiale.

În plus, hipoxia perinatală mai frecventă contribuie la un procent mai mare de leziuni cerebrale la nou-născuți cu limitare a creșterii intrauterine.

În perioada perinatală însăși, decesele, nașterile premature și intervențiile chirurgicale sunt mai frecvente. Mai mult decât atât, nou-născuții prezintă deseori tulburări ale parametrilor metabolismului acid-bază și a hidro-electroliților în serul de sânge.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*