Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Rezultatele tratamentului și al prognosticului sunt mai rele

În Goodpasture, pacienții raportează maladii generale sub formă de simptome asemănătoare gripei (în special stare de rău, febră și dureri musculare și articulare). Unii pacienți suferă de scăderea în greutate și pierderea apetitului. Simptomele se dezvoltă cu un sentiment de bunăstare și oboseală constantă.

Simptomele bolii respiratorii a lui Goodpasture includ dispnee, tuse, hemoptizie (adesea primul simptom observat de pacienți). Această imagine este legată de sângerarea veziculoasă, tipică pentru evoluția bolii. Auscultația pacientului arată prezența crackles la baza plămânilor. Pe partea rinichilor apar simptome asociate cu dezvoltarea și intensificarea glomerulonefritei.

Edemurile periferice sunt cele mai frecvent întâlnite și hipertensiunea arterială poate coexista, în special în stadiul terminal al insuficienței renale. Simptomele care apar mai întâi la pacienți se referă de obicei fie la sistemul respirator, fie la rinichi.

Perioada de timp dintre simptomele celui de-al doilea sistem de îmbinare poate varia de la o săptămână la un an. În plus, alte simptome includ tulburări gastro-intestinale cum ar fi greață, vărsături, dureri abdominale, diaree și altele.

Goodpasture diagnostic

Diagnosticarea de tip Goodpasture se bazează pe semne clinice tipice și pe prezența anticorpilor la membrana bazală (anti-GBM) în serul pacientului. Diagnosticul se confirmă prin evaluarea histologică a extrasului din organul afectat într-un microscop după colorarea adecvată.

Goodpasture nu poate fi diagnosticat dacă modificările din plămâni nu sunt însoțite de anomalii ale rinichilor. În plus, poate fi util în procesul de diagnosticare identificarea anomaliilor în testele de laborator care nu sunt tipice bolii, deoarece acestea pot apărea și în cursul altor entități ale bolii.

Diagnosticul diferențial al Goodpasture ia în considerare și alte cauze ale leziunilor similare în rinichi și plămâni în același timp, precum și bolile care pot duce la hemoragie interstițială. Trebuie luate în considerare și alte forme de glomerulonefrită, tromboză venoasă renală asociată embolismului pulmonar și insuficiență cardiacă și renală concomitentă.

Tratamentul Goodpasture

În Goodpasture, utilizarea glicosteroizilor este esențială (de exemplu, utilizarea glicozidelor). metilprednisolonă) în asociere cu ciclofosfamida. Acest lucru este necesar în cazul formelor acute de boală.

Anticorpii serici trebuie eliminați, după cum este posibil cu plasmafereză (tratamentul trebuie întrerupt atunci când nu mai sunt detectați anticorpi, dar glicosteroizii trebuie continuați în asociere cu ciclosofamida pentru o perioadă de 6-9 luni).

După ce tratamentul bolii Goodpasture a fost finalizat și efectul terapeutic obținut a fost pozitiv, preparatele trebuie retrase treptat. Returnările după un astfel de tratament sunt rare.

Prognoza bolii Goodpasture

Goodpasture se dezvoltă de obicei rapid și duce la insuficiență respiratorie și renală într-o perioadă scurtă de timp. Cele mai frecvente cauze ale decesului sunt hemoragia pulmonară și insuficiența respiratorie. Cu toate acestea, prognosticul are succes cu terapia timpurie și cu administrarea intensivă în perioada acută a bolii. Majoritatea pacienților experimentează această fază a bolii.

Rezultatele tratamentului și prognosticul sunt mai grave dacă există deja insuficiență renală la momentul diagnosticării. Apoi, dacă pacienții supraviețuiesc, adesea au nevoie de dializă pe toată durata vieții. Transplantul renal nu implică un risc crescut de respingere a transplantului dacă nu sunt detectate anticorpi împotriva membranei bazale în serul de sânge.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...