Ruperea bazei craniului

Baza craniului are o structură complexă. Structurile osoase care înconjoară părțile vitale ale sistemului nervos central, cum ar fi miezul extins sau tulpina creierului, conțin țesut osos compactat rezistent la traumatism, în timp ce unele structuri ale craniului formează țesut delicat care este susceptibil de a se deteriora. Este tipic ca craniul să aibă o legătură strânsă între os și anvelopa tare, cauzând ruperea anvelopei atunci când se rupe.

Consecințele fracturilor din aceste zone pot include refluxul intracranian (cauzat de intrarea aerului în craniu), lichidul (scurgerea lichidului cefalorahidian) și deteriorarea nervilor cranieni și a arterelor mari (de exemplu creierul, sistemul vascular etc.). o arteră venoasă (de exemplu o arteră venoasă). Principalele motive pentru aceasta sunt faptul că creierul nu este expus la nici un efect hormonal (de exemplu, sinusurile esofagiene) și la structurile endocrine active (glandele pituitare sau hipotalamus).

Simptomele fracturii de bază a craniului

Simptomele dominante observate în cursul fracturilor de bază craniene sunt afecțiuni dureroase. Adesea, inconștiența se pierde. Șocurile cerebrale concomitente sunt însoțite de greață, vărsături și ritm cardiac accelerat.

Pacientul poate avea impresia de lupus sau de revărsare în cap, dacă apare o curățare intracraniană (aerul poate fi în bolți, în canelurile dintre ganglioni sau în camerele creierului și prins în număr crescând în interiorul craniului provoacă presiune asupra structurile creierului).

Adesea, aerul intră în timpul inspirației, dar nu poate părăsi craniul în timpul expirării, acesta este așa-numitul "aer de respirație". caracterul ventilator al curățării intracraniene.

Uneori o ruptură în fundul craniului este însoțită de o scurgere de lichid cefalorahidian. Fluidul nazal apare în caz de deteriorare, de ex. în caz de incendiu. Fractura are loc prin piramida osului temporal. În plus, scurgerea lichidului cefalorahidian prin ureche poate apărea dacă timpanul este deteriorat și, uneori, lichidul apare în rană.

În cazul în care pierderea de lichid este semnificativă, simptomele hipotoniei intracraniene coexistă: dureri de exacerbare a durerii de cap, uneori grețuri și vărsături. În cazul unei scurgeri mici, este adesea complet evazivă. Meningita secundară a creierului sau a creierului poate fi complicația sa.

În cursul fracturilor de bază craniene, se observă deseori leziuni ale nervilor cranieni cu simptome clinice tipice. Afecțiunile vizuale post-traumatice sunt printre cele mai frecvente și se referă în principal la acuitatea vizuală și mobilitatea globului ocular.

În plus, poate apărea pareză nervoasă facială post-traumatică, în special în cazurile cu fractură piramida temporală osoasă transversală. Daunele cauzate de acest nerv se manifestă prin paralizia mușchilor imitați ai jumătății feței cu impasibilitatea pleoapelor de pe această parte. Fibrele responsabile pentru producerea saliva și conducerea senzațiilor de gust pot fi, de asemenea, rănite.

Detectarea fracturii bazei craniului

Baza pentru diagnosticarea fracturii de bază a craniului este un istoric medical, care indică o leziune a capului (uneori nu este posibilă colectarea unui interviu, deoarece pacientul este inconștient). Cel mai frecvent examen de imagistică care prezintă o fractură a bazei craniului este fotografia radiologică. Alte examinări, în special tomografia computerizată, permit o evaluare mai precisă a leziunilor și a complicațiilor concomitente.

Cercetarea de bază care arată prezența aerului în cavitatea craniană este tomografia, deși rezonanța magnetică sau razele X pot arăta, de asemenea, această anomalie. Alte teste pot fi utilizate pentru a efectua o evaluare de laborator a scurgerilor în cazul în care există îndoieli cu privire la caracterul lichidului cefalorahidian.

În plus, deteriorarea nervului facial trebuie confirmată prin examinare electromiografică la scurt timp după leziune. Uneori este necesară o angiografie pentru a arăta care vase au suferit leziuni post-traumatice.

Tratamentul fracturii craniului

Procedurile terapeutice pentru fractura craniului depind de coexistenta sau nu a complicatiilor fracturii craniului. Dacă există palpare intracraniană, este necesară o intervenție chirurgicală imediată pentru a închide fistula. Uneori este necesară eliminarea aerului.

Pacienții cu lichid diagnosticat trebuie monitorizați timp de câteva zile și tratați conservativ până la închiderea spontană a fistulei, din care scapă lichidul cefalorahidian. Pacienții trebuie să rămână în pat într-o poziție semi-așezată, este necesar să se prevină creșterea presiunii intracraniene (de exemplu creșterea presiunii intracraniene în pat). datorită tusei, strănutului).

Acetazolamida se administrează în unele centre pentru a limita producerea de lichid cefalorahidian. Tratamentul chirurgical se efectuează în cazurile în care fluidul persistă, în ciuda tratamentului conservator utilizat sau în cazul în care există un grad semnificativ de deteriorare a structurii osoase.

Adesea, tulburările vizuale apar cu hematomul intraocular, deci intervenția chirurgicală este necesară pentru a se îndepărta sau a se îndepărta nervul optic. Acest lucru ar trebui făcut în mod urgent atunci când acuitatea vizuală se deteriorează.

Prognoza fracturii bazei craniului

Uneori, fracturile de bază ale craniului se termină cu moartea ca rezultat al leziunilor cerebrale, în special în centre importante. Prognoza depinde în primul rând de severitatea fracturilor și a daunelor provocate altor organe (fractura de bază craniană nu este adesea o problemă izolată și coexistă cu leziunile din alte sisteme).

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*