Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Se efectuează așa-numita Cercetare Specialistă

Până la apariția fracturilor de osteoporoză, este asimptomatică (uneori pot apărea dureri osoase, în special în zona din spate). În cazul coexistenței altor boli, se observă numai simptomele bolii de bază. Numai rezultatele incorecte ale testelor auxiliare pot indica prezența osteoporozei.

Testele de laborator din sânge evaluează metabolismul fosfatului de calciu și concentrația substanțelor care indică creșterea sau distrugerea țesutului osos – nu se recomandă diagnosticarea osteoporozei pe baza nivelului lor. Mai mult decât atât, pot fi detectate anomalii de laborator legate de existența unei boli de bază, responsabile pentru dezvoltarea osteoporozei.

Imagistica sa bazat pe obținerea unei raze X de bază a osului, care arată o densitate redusă, un strat corticos subțire în oasele lungi, o imagine mai clară a plăcilor corpurilor vertebrale care leagă vertebrele și prezența fracturilor de comprimare în cursul osteoporozei. Cercetarea specializată se desfășoară în zonele așa-numite “de specialitate”. densitometria osoasă, care dezvăluie anumite modificări în cursul bolii.

Diagnosticul osteoporozei

Diagnosticul osteoporozei se bazează pe simptomele clinice, pe rezultatele examenelor radiologice și de specialitate. În unele cazuri, este necesară o biopsie osoasă. Diagnosticul osteoporozei poate fi făcut numai dacă sunt excluse alte condiții.

Suspectată pe baza existenței factorilor de risc. Osteoporoza ar trebui să fie căutată în cazul fracturilor cauzate de stimuli cu consum redus de energie la pacienții cu vârsta peste 45 de ani. Osteoporoza primară necesită o diferențiere de fragilitatea osoasă congenitală, osteopenia fiziologică, osteomalacia, osteoporoza și osteoporoza locală.

Tratamentul osteoporozei

Tratamentul terapeutic al osteoporozei trebuie să vizeze prevenirea fracturilor osoase prin reglarea proceselor de formare și resorbție a țesutului osos. O dietă bogată în calciu și care conține cantități suficiente de vitamina D trebuie urmată și trebuie efectuată exerciții fizice. De asemenea, se recomandă să lăsați țigările, alcoolul și cafeaua la o parte pentru a preveni spargerea.

Administrarea medicamentelor specifice este legată de rezultatele cercetării și de coexistența bolilor concomitente. Preparatele de calciu, administrate practic în toate tipurile de osteoporoză, au fost utilizate ca agenți farmacologici, deoarece o creștere a concentrației serice de calciu determină o reducere a proceselor de descompunere a oaselor.

Vitamina D și metaboliții săi măresc absorbția calciului în intestin și stimulează formarea țesutului osos. Utilizarea terapiei de substituție hormonală este justificată mai ales la femeile aflate în postmenopauză, când rata de remodelare osoasă este rapidă (cel mai adesea se administrează estrogeni naturali conjugați sau 17-beta-estradiol, eventual cu progesteron).

Tratamentul cu terapie hormonală trebuie efectuat sub control ginecologic și cu mamografie periodică, deoarece implică un risc mai mare de a dezvolta tumori maligne ale uterului și ale sânului. Calcitonina se administrează pacienților cu remodelare osoasă crescută, dar nu trebuie utilizat în mod continuu. Bisfosfonații pot înlocui calcitonina și pot inhiba defectarea oaselor. În prezent, ele sunt utilizate ca medicamente de primă linie în tratamentul osteoporozei.

Prognoza pentru osteoporoza

Prognoza la pacienții cu osteoporoză depinde de cauza bolii, precum și de gradul leziunilor osoase la momentul depistării și tratamentului.

Fracturile, în special în gâtul femural, care afectează în special vârstnicii, agravează semnificativ prognosticul, devin o cauză a dizabilității și chiar pun în pericol viața pacientului.

Dacă este implementat un tratament adecvat, prognosticul osteoporozei are succes. Este important să urmați recomandările generale, care împiedică aprofundarea schimbărilor și îmbunătățirea prognosticului.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...