Semnalul caracteristic este o schimbare a formei degetelor

Cursul bolii este, de obicei, progresiv, fără simptome la început, iar pacienții raportând treptat durere osoasă în interiorul tromboanelor, afecțiuni ale articulațiilor și mobilitate redusă. Un simptom caracteristic este o schimbare a formei degetelor, cel mai adesea numai în mâini - există "degete de bastoane".

În timpul examinării, îngroșarea periostală se simte în zone în care osul este palpabil și nu este acoperit de alte structuri anatomice (de exemplu, osul pacientului sau osul pacientului). Dacă aveți probleme (de exemplu, în jurul încheieturilor sau în zona la nivelul articulațiilor gleznei), este posibil să aveți dureri în timpul comprimării acestor zone.

Modificările articulațiilor includ umflături în jurul articulațiilor, lichid în capsula articulară și durere (acestea sunt observate cel mai frecvent la articulațiile genunchiului, cotului sau gleznei). În formă de schimbări secundare la alte boli, leziunile osteoarticulare pot apărea într-o singură zonă bine delimitată.

În plus, simptomele cutanate sunt observate sub formă de activitate crescută a transpirației și a glandelor sebacee și a leziunilor acneice. În plus, pielea dezvoltă o îngroșare caracteristică sub formă de pliuri.

Diagnosticul osteoartropatiei hipertrofice

În procedurile de diagnosticare este importantă colectarea unei istorii adecvate (în special în ceea ce privește antecedentele familiale ale bolii sau existența bolilor concomitente în cursul cărora se poate produce osteoartropatie hipertrofică). În plus, prezența simptomelor clinice și a leziunilor tipice (în special a degetelor de bastoane), precum și anomaliile sub formă de îngroșare a periostului de-a lungul arborilor ososi lungi pe raze X confirmă diagnosticul.

Datorită riscului de apariție a tumorilor pulmonare, în timpul căruia osteoartropatia hipertrofică se poate dezvolta rapid, este esențial să se ia o radiografie toracică pentru a confirma sau a exclude schimbări majore în țesutul pulmonar.

Diferențierea trebuie să ia în considerare alte artrite, tumori osoase, afecțiuni endocrinologice (de exemplu, boala tractului genital, boala tractului genital, boala tractului genital etc.). Este important de observat că trebuie luate în considerare următoarele condiții: hipertiroidism, acromegalie), anemie cu deficit de fier, sarcoidoză și alte afecțiuni cu simptome clinice similare și modificări morfologice ale oaselor lungi periostale.

Tratamentul osteoartropatiei hipertrofice

Dacă osteoartropatia hipertrofică se dezvoltă în cursul altor boli, se efectuează tratamentul bolii de bază, care oprește procesele patologice care apar în oase și articulații și chiar determină încetarea completă a leziunilor.

Produsele farmaceutice în forme secundare pot fi îmbunătățite prin administrarea pamidatului, colchicinei și glicosteroizilor. În forma originală a bolii, se poate utiliza numai tratamentul simptomatic - în special durerea este ușoară. Unele tipuri nu necesită manipulare specială (de exemplu, osteoartropatie hipertrofică moștenită genetic).

Prognoza osteoartropatiei hipertrofice

Prognoza depinde de coexistența bolii concomitente, de rata de apariție a simptomelor și de eficacitatea tratamentului. În forma bolii primare, schimbările sunt observate deja în copilărie, se intensifică odată cu vârsta, uneori pot duce la slăbirea spontană a procesului bolii sau apariția primelor simptome numai la o vârstă mai înaintată. În formele secundare - dacă boala de bază este vindecabilă, prognosticul are succes.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*