Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Simptomele discrete inițial apar

Cursul clinic al bolii Alzheimer este progresiv. La început, există doar simptome discrete. Pacientul raportează afectarea memoriei, dar studiul clinic nu prezintă anomalii. Apoi se dezvoltă stadiul în care tulburările de memorie sunt deja vizibile. Pacienții se pot pierde în timp ce călătoresc în locuri necunoscute, oamenii din jurul lor observă înrăutățirea sarcinilor de lucru, dificultăți în a-și aminti numele de familie și, uneori, pacientul pune obiecte valoroase în locuri greșite.

În studiile clinice, în această etapă nu sunt detectate tulburări atenționale, iar simptomele pot provoca anxietate pacientului. Atunci când apar disfuncții cognitive moderate, pacientul nu știe despre evenimentele curente, există pierderi de memorie legate de propria sa istorie, există limitări în gestionarea propriilor resurse bănești și în călătoriile pe cont propriu.

Tulburările de atenție pot fi detectate prin recomandarea unei scăderi seriale către pacient (de exemplu 6 din 100 fiecare). De regulă, în acest stadiu nu există tulburări de timp și de persoană. Pacientul neagă existența oricărei anomalii, care este un mecanism defensiv.

Pe măsură ce leziunile progresează, pacientul nu mai este capabil să funcționeze independent, în timpul examenului clinic el nu mai este capabil să reamintească evenimentele care odinioară aveau o mare importanță pentru el și chAsami se confruntă cu o perturbare în evaluarea timpului. Pe măsură ce boala progresează, pacientul nu-și amintește numele soțului sau a persoanei care-i îngrijește, păstrează doar o urmă de evenimente trecute, are nevoie de ajutor în activitățile cotidiene, apar schimbări de personalitate și tulburări emoționale severe.

În cazurile extreme de boală Alzheimer, abilitățile verbale sunt complet pierdute – pacientul face doar sunete unice. Tulburările neurologice, probleme cu incontinența urinară, incapacitatea de a merge (pacientul rămâne în culcare) apar. O persoană în tipul de scenă are nevoie de ajutor în cele mai simple activități cotidiene, cum ar fi consumul de alimente și băuturi, în toaleta zilnică.

Tratamentul bolii Alzheimer

În cazul bolii Alzheimer, nu există un tratament cauzal care să conducă la încetarea leziunilor cerebrale și la absența oricăror semne clinice. Există doar o posibilitate de tratament simptomatic. Se vor administra medicamente – inhibitori de quolineesterază (donepezil, rustygmină, galantamină) – crescând treptat dozele.

Un răspuns bun la tratamentul bolii Alzheimer apare și după utilizarea memantinului. Terapia conduce la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, dar are un impact redus asupra tulburărilor comportamentale și a funcționării cotidiene a pacientului. Dacă apare depresia, se administrează citalopramul, sertralina și venlafaxina.

Simptomele psihotice sunt tratate cu neuroleptice. Antrenamentul de memorie joacă un rol important în metodele de management non-farmacologic la începutul bolii și mai târziu în funcționarea zilnică. Educația și sprijinul persoanei care îngrijește bolnavii este importantă.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...