Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Sindrom de presiune intracraniană crescută

Creierul este un organ al cărui mediu este alcătuit din elemente osoase (craniul), ceea ce determină chiar o ușoară creștere a volumului sau a masei în interiorul craniului, pentru a mări presiunea intracraniană și a asupri și, în consecință, îndepărtează structura sistemului nervos central, care afectează și chiar dăunează structurii creierului, ceea ce este cel mai important pentru menținerea funcțiilor sale vitale.

Există o relație care spune că suma creierului, a lichidului cefalorahidian și a volumului de sânge din interiorul craniului este constantă. Anomalii care apar în unul din aceste sisteme (sau apariția unei noi structuri, de exemplu, o “structură nouă” sau o “structură nouă”). tumora) cauzează consecințe grave și o creștere a presiunii în interiorul craniului.

Presiunea intracraniană crescută este cauzată de creșterea volumului creierului sau de apariția unei noi mase intracraniene (de exemplu, tumora carotidiană, tumorile carotide, tumora carotidă). bolile precum tumori cerebrale, abces cerebral, hematoame și hemoragii, edem cerebral masiv, inflamații ale sistemului nervos central, infarct structural cerebral – conduc la formarea unui sindrom de presiune intracraniană crescută în mecanismul creșterii volumului creierului).

Alte cauze pot fi legate de circulația letală a lichidului cefalorahidian (afectarea fluxului de lichid cefalorahidian sau cantitatea excesivă de lichid – nu se menține echilibrul între producție și absorbție a secreției de cordul maduvei spongiforme, care este asociat cu retenția acestuia și determină o creștere a volumului de masa intracraniană). Hemoragiile subarahnoide și meningita sunt asociate cu acest mecanism.

Ca urmare a tensiunii arteriale venoase și a fluxului de sânge anormal datorită volumului crescut al sângelui în venele de cauciuc moale și sinusurile anvelopei dure, există, de asemenea, un sindrom de presiune intracraniană crescută. Acest mecanism este legat de condițiile trombotice în golful fibulei, lipsa permeabilității totale a venei superioare și problemele cardiologice (insuficiența cardiacă ventriculului drept și hipertensiunea pulmonară).

Simptomele sindromului hipertensiunii craniene

Simptomele presiunii crescute în interiorul craniului cresc la viteze diferite, în funcție de creșterea volumului suplimentar intracranian. Diferitele boli sunt condiționate de un mecanism diferit de formare a schimbării, astfel încât nu toate au același sindrom.

Simptomul dominant al sindromului de presiune intracraniană crescută este durerea de cap (90%). (c) care apare inițial pe timp de noapte și dimineața, se intensifică în timp și apare în orice moment al zilei, pacienții o caracterizează ca fiind izbucnitori și insuportabile. Cefaleea este de obicei occipitală și frontală. Schimbarea posturii corpului, tuse, strănut, râs poate exacerba durerea (cauzată de tensionarea anvelopei dure, precum și a vaselor și a nervilor cranieni datorită volumului crescut de structuri intracraniene).

La pacienți, vărsături apare în special în timpul orelor de cefalee severă, adesea greața nu precede vărsăturile sau este doar puțin exacerbată. Se observă tulburări de vedere, pacienții văd prin ceață, raportă defecte în câmpul vizual și chiar atacuri scurte de orbire. Această afecțiune poate fi diferențiată de inflamația nervului optic prin faptul că nu există o deteriorare a acuității vizuale în timpul fazei inițiale a hipertensiunii craniene.

În examinarea oftalmologică a fundului mării se observă inițial o congestie venoasă, apoi se observă estomparea marginilor, iar discul nervului optic devine mai pronunțat datorită umflăturii, iar petetea se prezintă în jur.

Odată cu apariția sindromului de presiune intracraniană crescută, nervul vizual dispare, ceea ce duce la o îngustare a câmpului vizual și la afectarea acuității vizuale și, uneori, până la orbirea completă. Modificările descrise în fundusul ochiului se numesc scut eșalonat.

Alte simptome ale sindromului de presiune intracraniană crescută includ: pareza sau paralizia nervului dezactivat (manifestat prin tulburări de mobilitate a ochiului), convulsii epileptice, tulburări ale conștienței sub formă de somnolență și comă, încetinirea ritmului cardiac, progresia bolii cardiace devine rapidă și neregulată, crește presiunea arterială temporară și apar tulburări respiratorii (încetinirea și aprofundarea respiratorie).

Unii pacienți pot prezenta tulburări psihice, cum ar fi apatie, indiferență, lipsă de inițiativă și interes, urmate de schimbări de personalitate, demență și chiar de condiții psihotice.

Complicații cu sindrom de presiune intracraniană crescută

Dezvoltarea și comportamentul sindromului de presiune intracraniană crescută poate duce la complicații periculoase – așa-numitul “insuficiență a creierului”. probabilitățile unei părți a creierului la structurile adiacente. Aceste stări amenință direct viețile și sunt asociate cu o mortalitate ridicată. Un risc deosebit este asociat cu condiții care conduc rapid la o creștere a presiunii din interiorul craniului (de exemplu, cavitatea craniană, cavitatea craniană etc.). post-traumatic hematom).

Cavitățile exercită în principal presiune asupra creierului sau a măduvei spinării prelungite. În consecință, elevul se extinde și nu reacționează la lumină ca urmare a insuficienței nervoase oculomotorii, apar simptome de leziuni ale tractului piramidal (pareze și reflexe ale lui Babiński), conștiența este deranjată și respirația se oprește în timp. În cavitățile, ritmul cardiac este, de asemenea, încetinit, iar insuficiența circulatorie poate fi extremă.

Hipertensiune intracraniană idiopatică

Hipertensiunea intracraniană idiopatică (cunoscută anterior ca tumora cerebrală pseudocistă) poate fi diagnosticată dacă nu se determină cauza creșterii presiunii intracraniene.

Odată cu avansarea cunoștințelor despre procesele care apar în craniu în cursul diferitelor boli și despre dezvoltarea de noi metode de diagnosticare, multe dintre condițiile denumite anterior hipertensiune intracraniană idiopatică sunt acum considerate ca fiind cauze ale trombozei venoase intracraniene, de aceea o astfel de afecțiune nu mai este un sindrom idiopatic. Au fost de asemenea explicate multe alte patologii, care sunt cauza presiunii intracraniene crescute, astfel încât bolile mai puține și mai puține sunt numite idiopatice.
Mariusz Kłos

Comentarii Sindromul hipertensiv intracranian

nimic | 2012-10-11 11:47

Cazul meu nu este diagnosticat. A început cu o durere de cap în zona templului, pe de o parte, iar vremea se schimbă pe cealaltă. Am dormit câteva minute chiar și cu o jumătate de oră înainte de ploaia torențială, precipitații etc … După o lungă perioadă de timp, apare durere de flegm, pulsând în sinusuri și ureche, examinarea urechii nu a dezvăluit orice patologie. Droguri cum ar fi ajutorul cirrus și sunafred, dar nu de fiecare dată. După ce ați citit aceste medicamente, se dovedește că acestea pot elimina chiar și presiunea din ureche. Ce se va întâmpla în continuare și cum se va sfârși pentru mine nu este cunoscută.

Albastru | 2013-01-09 19:35

Eu, ca Jen360, simt bolile după izotretinoin – au început deja în stadiul final al tratamentului, astăzi, un an și jumătate mai târziu, ei continuă să fie, sunt mai puternici, durerea continuă, câteodată mă simt ca trepanarea craniului, doar să simți ușurarea. Din păcate, atunci când ne-am hotărât tratamentul, am decis asupra efectelor secundare. Ceva în detrimentul unui lucru:.

Post-traumatic | 2014-04-17 22:54

Și eu am o problemă cu o presiune intracraniană și este pur și simplu o durere de cap insuportabilă. Nu știu dacă poți lua orice medicament pentru a scădea această presiune?

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...