Sindromul de rezistență la hormonul tiroidian

Testele de laborator au arătat, în special, o creștere semnificativă a concentrației hormonilor tiroidieni fT3 și fT4, chiar și de nenumărate ori anormale. În ciuda acestor anomalii, nivelul TSH nu este redus și rămâne chiar la limita superioară a standardului.

O caracteristică tipică a sindromului de rezistență la hormonul tiroidian este răspunsul la creșterea valorilor TSH după administrarea TRH, în ciuda prezenței unor niveluri mai ridicate de hormoni tiroidieni. Această reacție este normală sau chiar severă, ceea ce distinge boala de adenomul hipofizar, în care nu se observă nici un răspuns după administrarea TRH.

Pentru a inhiba secreția de TSH și pentru a obține o reacție tisulară tipică la hormonii tiroidieni, este necesar să se administreze preparate hormonale în doze care măresc concentrația serică a acestora cu mult peste limita superioară a normei.

Diagnosticul sindromului de rezistență la hormonul tiroidian

În procesul de diagnosticare a rezistenței hormonilor tiroidieni, este necesar să se confirme concentrațiile constant crescute ale hormonilor tiroidieni fT3 și fT4 în serul de sânge. Nu trebuie demonstrată nici o secreție inhibată de TSH, în ciuda acestor condiții (adică fără reducerea serului TSH).

Sindromul de rezistență la hormonul tiroidian poate fi confirmat prin testarea genetică și prezența mutațiilor în gena care codifică receptorul hormonului tiroidian care determină răspunsul corect al organismului la aceste substanțe.

De asemenea, este important să se arate schimbări în economia hormonală după administrarea TRH (acesta este așa-numitul proces de transmitere a TRH). Testul se efectuează prin intermediul unui test funcțional cu TRH și după utilizarea hormonului tiroidian triiodotironină (în condiții normale, răspunsul la TRH este reprimat repede).

Tratamentul sindromului de rezistență la hormonul tiroidian

Sindromul de rezistență la hormonul tiroidian nu necesită adesea tratament. La unii pacienți, doze mari de tiroxină (hormonul tiroidian) sunt necesare pentru a duce la o creștere hiperfiziologică a nivelurilor serice.

Uneori se administrează și titratriol, care este o substanță care stimulează receptorii de țesut pentru hormoni tiroidieni (doza medicamentului este determinată individual prin monitorizarea răspunsului țesutului). Coexistența supraexcitabilității cardiace și hiperactivitatea sunt eliminate cu beta-blocante.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*