Sistemul de livrare ectopică ACTH

[Total: 0    Average: 0/5]

Sindromul ectopic de secreție a ACTH se manifestă de obicei cu simptome tipice asociate excesului de cortizol în organism. Cu toate acestea, unele cazuri nu prezintă toate caracteristicile sindromului Cushing, deoarece evoluția bolii este uneori violentă.

Simptomele dominante ale sindromului de secreție ectopică ACTH sunt slăbiciunea generală a mușchilor și scăderea nivelului de potasiu al serului (aritmii cardiace severe, constipație și paralizie intestinală, stopare urinară și tulburări ale sistemului nervos, de exemplu prezența unei bătăi a inimii, anormalitatea tractului intestinal etc. ) . Acesta este cazul cu parestezie, hiperactivitate sau apatie. În plus, apare scăderea în greutate, decolorarea pielii la o culoare închisă, dezvoltarea alcalinității metabolice.

Unele cazuri pot fi lente, de aceea apar simptomele tipice asociate cortizolului excesiv în organism. În plus, cursul clinic prezintă simptome ale unei boli de bază, cel mai frecvent cancer pulmonar, și astfel sunt prezente simptome respiratorii. Alte locații ale cauzei sindromului de secreție ectopică ACTH sunt asociate cu diverse sisteme și organe.

Recunoașterea sindromului de secreție ectopică ACTH

Sindromul de secreție ectopică ACTH poate fi suspectat la pacienții cu simptome în creștere rapidă asociate cu excesul de cortizol din organism, care este asociat cu scăderea nivelului de potasiu al serului (hipokaliemie) și a concentrațiilor crescute ale hormonului adrenocorticotrofic (ACTH) și cortizolului.

În procesul de diagnosticare a sindromului de secreție ectopică ACTH se utilizează testul de inhibare ACTH, în care nu se observă o scădere a secreției acestui hormon și a cortizolului și a metaboliților săi excretați în urină, a doua zi după administrarea dexametazonei (în condiții normale secreția este inhibată și astfel concentrația cortizolului și a metaboliților acestuia scade). Mai mult, nu există o creștere semnificativă a secreției de ACTH după administrarea CRH, care apare în condiții fiziologice.

Tomografia computerizată a fost utilizată în scopuri imagistice și este foarte utilă în căutarea tumorilor ACTH (în principal, sunt efectuate examinări toracice și abdominale). Mai mult, scintigrafia imagistică - receptor mai specializată - ajută la găsirea și localizarea tumorilor neuroendocrine care pot fi, de asemenea, cauza secreției ectopice de ACTH.

Rezonanța magnetică a glandei hipofizare poate duce uneori la un diagnostic anormal (adenomul hipofizar), deoarece aproximativ 10% din populația generală are tumori glandei pituitare care nu prezintă semne clinice, astfel încât la pacienții cu exces de ACTH ei pot fi considerați adenomi secretori acest hormon și provoacă creșterea producției și eliberarea cortizolului de cortexul suprarenale.

Tratamentul sindromului ectopic al secreției ACTH

Metoda de bază pentru tratamentul sindromului de secreție ectopică ACTH este îndepărtarea chirurgicală a tumorii producătoare de corticotropină. Pregătirea procedurii constă în principal în egalizarea anomaliilor metabolismului apă-electroliți și a acidului bazic (este important să se normalizeze concentrația de potasiu în serul de sânge). De asemenea, hipercortisolemia amenințătoare de viață ar trebui redusă.

Administrarea inhibitorilor de adrenal steroidogenesis (producția de cortizol în cortexul suprarenal) este de ajutor. Sindromul de secreție ectopică a ACTH în cursul tumorii neuroendocrine reacționează în mod favorabil la preparatele de somatostatină, care se administrează înaintea intervenției chirurgicale, de multe ori inhibă secreția de ACTH și îmbunătățește starea clinică generală a pacientului, uneori este posibil să le utilizeze pentru o lungă perioadă de timp.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*