Vărsături gravidă necolorată

Factorii de risc pentru vărsăturile nerecomandate la femeile gravide sunt în principal obezitatea, sarcina multiplă, boala trofoblastică, sarcina anterioară, hipertiroidismul sau hiperparatiroidismul, tulburările metabolice legate de metabolismul grăsimilor și tulburările de alimentație (de exemplu: anomalii ale metabolismului grăsimilor, anomalii ale metabolismul organismului și anomalii ale metabolismului organismului), anomalii ale metabolismului femeilor însărcinate și anomalii ale metabolismului organismului. bulimia ) . Trebuie menționat faptul că vârsta mai mare a mamei și fumatul țigărilor sunt asociate cu o incidență mai mică a vărsăturilor incomode la femeile gravide.

O atenție deosebită trebuie acordată hipertiroidismului care coexistă cu vărsături la femeile gravide. Există o entitate distinctă a bolii care se desfășoară fără simptome tipice de hipertiroidism, dar sângele nu conține anticorpi antitiroidieni, iar tulburările nu au apărut înainte de sarcină. Apoi, boala se numește hipertiroidie temporară în timpul vărsării gravide inconștiente.

Motive pentru vărsături inconștiente la femeile gravide

Cauzele vărsăturilor neregulate ale sarcinii sunt cel mai probabil complexe și se pot datora producției excesive de hormon gonadotropină corionică de către celulele trofoblastice.

Mai mult, o incidență mai mare a bolii este observată la mai multe femei gravide și în tunelul carpian (în aceste condiții sunt prezente concentrații crescute de gonadotropină, care vorbește despre mecanismul responsabil pentru apariția vărsăturilor incomode la femeile care așteaptă un copil).

Mai puțin important este serotonina, care, în condiții normale, influențează formarea vărsăturilor prin acțiunea asupra sistemului nervos central și a tractului gastro-intestinal. Recent, sa acordat atenție și cotei de infecții gastrice cu Helicobacter pylori, totuși efectul său asupra prevalenței vărsăturilor la femeile gravide nu a fost confirmat (probabil această infecție este o problemă secundară).

În plus, tulburările psihosomatice, în care pacientul prezintă un nivel mai ridicat de anxietate și susceptibilitate la sugestii, poate contribui la apariția vărsăturilor incomode în timpul sarcinii, cum este cazul femeilor cu tendințe de depresie, cu personalitate isterică sau în femeia însărcinată imatură.

Diagnosticul vărsăturilor inconștiente la femeile gravide

Perioada specifică de sarcină în care tulburările și simptomele asociate ale vărsăturilor inconștiente la femeile gravide din cauza pierderii de lichide pot indica o suspiciune a bolii. Vărsăturile anormale ale sarcinii sunt observate în mod obișnuit în primul trimestru de sarcină și au loc, de obicei, între 4 și 10 săptămâni și trec înainte de 20. Acestea se întâmplă foarte rar în a doua jumătate a sarcinii.

În procesul de diagnosticare a vărsăturilor necomplicate la femeile gravide, este necesar să se efectueze un examen cu ultrasunete, confirmând o sarcină intrauterină viu. De asemenea, trebuie să excludeți sau să recunoașteți mai multe sarcini.

Testele suplimentare pentru a determina diagnosticul corect al vărsăturilor necomplicate la femeile gravide și pentru a pune în aplicare un tratament adecvat sunt: morfologia sângelui, determinarea nivelurilor electrolitice, enzimele hepatice, amilaza, hormonii tiroidieni, subunitățile de beta-agon al gonadotropinei corionice, creatininei și ureei în sânge ser. În plus, trebuie efectuat un test de urină general.

Alte cauze de vărsături trebuie luate în considerare atunci când se face diferențierea dintre vărsăturile nereacționate la femeile gravide, în special gastroenterită, inflamația vezicii biliare, pancreatita acută, hipertiroidismul sau hiperparatiroidismul și tulburările hepatice.

Tratamentul vărsăturilor inconștiente la femeile gravide

O schimbare în dietă și stilul de viață este esențială în tratamentul vărsăturilor gravide inconștiente. Este necesar să se evite mirosurile neplăcute, să se utilizeze o dietă ușoară de carbohidrați. Frecvența de a lua mesele trebuie să fie mai mare, dar volumul lor trebuie să fie mai mic, trebuie să consumați alimente solide și lichide separat, la intervale de cel puțin 2 ore.

Dacă vărsăturile gravide inconștiente sunt semnificative, este necesar să se compenseze metabolismul anormal al electroliților și a acidului bazic și pacientul să nu ia nici o masă până când parametrii nu sunt normalizați.

Medicamentele antiemetice indicate pentru tratamentul vărsăturilor gravide inconștiente includ: doxilamina, metoclopramida, prometasina, droperidolul sau ondansetronul. Din păcate, siguranța utilizării unora dintre ele în timpul sarcinii nu a fost confirmată de niciun studiu.

Prevenirea vărsăturilor nevăzute la femeile gravide

Sa demonstrat că preparatele multivitamine prelevate înainte de sarcină reprezintă o măsură profilactică eficientă în cazul vărsăturilor gravide inconștiente. Aceasta duce la o reducere semnificativă a prevalenței bolii.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*